Юридические компании

Авторизация

Логин:
Пароль:
  
Регистрация
Забыли свой пароль?

Консультация
юриста on-line

Вопрос юристу на "Status-Quo"


поиск юриста

Юристы и адвокаты

МВС України погодилось зробити печатки необов’язковими

МВС України погодилось зробити печатки необов’язковими

Міністерство внутрішніх справ погодило законопроект Держкомпідприємництва, який передбачає скасування печатки як дозвільного документа. Решта зацікавлених міністерств і відомств до 2 серпня мають подати свої зауваження та пропозиції до даного проекту закону. Про це повідомив заступник голови Держкомпідприємництва Сергій Третьяков.

"Міністерство внутрішніх справ, яке, власне, і відповідає за дане питання,  вже погодилось із ліквідацією печаток», – заявив Сергій Третьяков. 

За його словами, Держкомпідприємництво у вересні подасть на розгляд Кабміну даний законопроект і після його погодження, він може бути у вересні винесений на розгляд Верховної Ради.

«Печатки – це анахронізм, вони зайві. Європа давно відмовилась від них і використовує як інформаційний документ, а у нас – вони обов’язкові. За обов’язковістю йде ціла низка адміністративних бар’єрів», – зазначив заступник голови Держкомпідприємництва.

Отримання печатки потребує зайвих затрат від підприємців. Вони, після державної реєстрації, мають отримати дозвіл МВС на виготовлення печатки та власне виготовити саму печатку. На це підприємець витрачає 5-7 днів та близько 400 грн.  

«Скасування печаток – це буде суттєвий крок в процесі дерегуляції підприємництва, на якій наполягає Президент», – наголосив Сергій Третьяков. 

Количество показов: 2198

Возврат к списку