Юридические компании

Авторизация

Логин:
Пароль:
  
Регистрация
Забыли свой пароль?

Консультация
юриста on-line

Вопрос юристу на "Status-Quo"


поиск юриста

Юристы и адвокаты

Как взыскать алименты с мужа гражданина Украины, находящегося на ПМЖ в Испании

Международные юристы

Тема: Международное право
Описание: Группа юристов специализирующихся на оказании юридических услуг и консультаций в области действующего публичного и частного международного права
Страницы: 1
Как взыскать алименты с мужа гражданина Украины, находящегося на ПМЖ в Испании
 
Доброго дня. Дуже просила б вас порадити в такій ситуації.Розглядається питання про стягнення заборгованості по алім. ще в жовтні 2007 наш суд виніс рішення про стягнення алім. в р-рі 1\4 від доходу батька (він-українець, але ОФІЦІЙНО прож. і працює в Іспанії). Довго передавались документи через наш мінюст в Іспанію, довго там розглядались, але, нарешті, викликали відповідача і повідомили, що повинен платити 1\4 від його зарплати там. За відповіддю мінюста Іспанії мені це сталося в серпні 2008 вперше і в квітні 2009 вдруге, тобто приблизно через півтора року після винесення рішення нашим судом.Відповідач же вчинив дуже хитро-запевнив їх,що він платить добровільно і показав там квитанції про почтові перекази ніби-то мені щомісячно 300 грн (що абсолютно не відповідає 1\4 від його зарплати) його довірителем у нас, на Україні. Але жодних квитанцій - підтверджень, що я ці кошти отримувала, він не надав. На пошті мені теж сказали, що нічого не можуть надати, бо термін зберігання квитанцій закінчився(з 10.2007 по 10.2009, а зараз уже 2010!) і, якщо я не отримувала гроші, то вони просто повертались на адресу відправника.

Як мені довести, що я жодних переказів не отримувала? Крім того, в клопотанні в мінюст Іспанії було зазначено, що відкрито спец.рахунок в банку для перерахування алім. Відповідач і його адвокат чудово знали про його існування, бо були мною повідомлені на суд. засіданні. На моє питання "чому ж кошти не були переведені на спец.рахунок?", адвокат відповів, що "це особиста справа відповідача, куди хоче, туди й шле"

Крім того, в СК сказано, що р-р заборгованості має бути обчислено держ.вик.по місцю виконання рішення. Як бути в моєму випадку? Суддя скептично ставиться до того, що хтось в Іспанії буде рахувати цю заборгованість. Як радить вирішувати таку ситуацію Конвенція?

Чи вважатиметься,що заборгованість по несплаті алім.виникала з моменту винесення рішення судом чи з того моменту,коли в Іспанії віповідача викликали в викон.службу в серпні 2008, або в квітні 2009? Тобто, чи вважатиметься, що ВІН умисно не платив аліменти чи, що це - вина їх викон.служби, адже йдеться про примусове виконання рішення суду. Якщо я зумію довести його вину у несплаті алім., то зможу розраховувати на якусь пеню, якщо ж винною буде ВС, то пеню не нарахують, що буде абсолютно несправедливо.Утримувати хвору дитину на одну мою пенсію по інвалідності (861 грн)вкрай важко.
Изменено: admin - 25.04.2024 16:53:40
Страницы: 1