Юридические компании

Авторизация

Логин:
Пароль:
  
Регистрация
Забыли свой пароль?

Консультация
юриста on-line

Вопрос юристу на "Status-Quo"


поиск юриста

Юристы и адвокаты

Государство усиливает налоговый контроль над плательщиками налогов

Государство усиливает налоговый контроль над плательщиками налогов

Вступил в силу Закон Украины «О внесении изменений в некоторые законодательные акты Украины» от 20 мая 2010 года, № 2275- VI. Данный закон призван бороться с «теневыми доходами», сокрытием истинных размеров заработной платы и борьба с выплатами заработной платы в «конвертах».

Так, данным законом вносятся дополнения в ст. 11-1  Закона Украины «О государственной налоговой службе», теперь «при отриманні органом податковю міліцєюї інформації про ухилення платника податку або найманої особи від оподаткування при нарахуванні (виплаті, отриманні) заробітної плати, інших виплат та відшкодувань, які підлягають оподаткуванню, у тому числі у вигляді додаткових благ, збору до Пенсійного фонду України та внесків до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, у тому числі внаслідок неукладення такою особою трудових договорів з найманою особою згідно із Кодексом законів про працю України, провадження особою господарської діяльності без державної реєстрації, а також пасивних доходів, керівник відповідного податкового органу має право прийняти рішення про проведення позачергової податкової перевірки такого платника без його попереднього попередження. Рішення податкового органу має бути оформлене у письмовому вигляді, скріплено підписом керівника, печаткою та вручене платнику податку перед початком проведення такої перевірки»

Так же дополнена ст. 35 Закона Украины «Об оплате труда», теперь она звучит следующим образом:

«Контроль за додержанням законодавства про оплату праці на підприємствах здійснюють: Міністерство праці України та його органи; фінансові органи; органи Державної податкової інспекції; професійні спілки та інші органи (організації), що представляють інтереси найманих працівників. Вищий нагляд за додержанням законодавства про оплату праці здійснює Генеральний прокурор України та підпорядковані йому прокурори.

Не допускається приховування від зазначених органів будь-якої інформації з питань оплати праці. Зазначені державні органи мають право одержувати від суб'єктів господарювання та найманих ними осіб інформацію, документи і матеріали та відвідувати місця здійснення господарської діяльності під час виконання трудової функції такими найманими особами. Податковий орган має право на проведення позачергової перевірки без попереднього попередження платника у випадках, передбачених законодавством. »


Таким образом, налоговые органы теперь могут осуществлять проверки нарушения трудового законодательства без какого-либо предупреждения и на основании любой информации (а грубо говоря, также и на основании простых «доносов»).

 



Количество показов: 2672

Возврат к списку


0
Калиниченко Роман
Цитата
Таким образом, налоговые органы теперь могут осуществлять проверки нарушения трудового законодательства без какого-либо предупреждения и на основании любой информации (а грубо говоря, также и на основании простых «доносов»).
Не совсем согласен. Дело в том, что, в соответствии с дейсвтующим законодательством Украины, анонимные заявления о проведении проверки по изложенным фактам просто не принимаются государственными органами власти в соответствии с нормами ЗУ "Об обращении граждан".
Цитата
а грубо говоря, также и на основании простых «доносов»
Если автор имеет ввиду агентурные сообщение негласных сотрудников оперативного аппарата налогой милиции, то здесь уже всё совсем по другому. Но обсуждать этого нельзя, так как методы оперативной работы в Украине охраняются государственной тайной :evil: