Юридические компании

Авторизация

Логин:
Пароль:
  
Регистрация
Забыли свой пароль?

Консультация
юриста on-line

Вопрос юристу на "Status-Quo"


поиск юриста

Юристы и адвокаты

Вопросы применения ст. 75 Уголовного кодекса Украины при назначении наказания

Адвокаты

Тема: Адвокатская деятельность
Описание: Группа юристов имеющих статус адвоката и оказывающих юридические консультации и юридические услуги по отраслям действующего законодательства, по защите прав подозреваемых, обвиняемых, потерпевшей стороны по уголовным делам. Работа с клиентом по программам "Личный адвокат", "Адвокат 24 часа в сутки", "Бизнес адвокат". Общение, консультации, реклама своих услуг, поиск клиентов и партнёров.
Страницы: 1 2 След.
Вопросы применения ст. 75 Уголовного кодекса Украины при назначении наказания
 
Что необходимо сделать для применения к моей жене ст.75 УК Украины
Процес проходил по сокращенной процедуре.
Суд першоі шнстанції виніс вирок:
за ч.1 ст.309 у вигляді 2х років позбавлення волі;
за ч.2 ст.307 із застосуванням ст.69 у вигляді 3х років позбавлення волі з конфіскаціею.
На підставі ч.1 ст.70 - покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з кофіскаціею. Міра запобіжного заходу до вступу вироку підписка про невиїзд. Стягнути за проведення експертизи нарк-х засобів 1350грн., та проведення судмед експер-зи спец. хім. речовин 900грн.
Суд встановив: підсудна Е. 30,08,2010р., незаконно, без мети збуту, зірвала 2кущі коноплі дикорослої, на городі свого господарства, висушила, подрібнила та зберігала без мети збуту. 26,04,2011 перевезла частину зазначенного нарк. засобу до магазину "кишеня" де була затримана працівниками міліції, вага 7,884гр. Продовжуючи свою злочинну діяльність підсудна 23,04,2011 перенесла частину канабісу, масою 1,008гр., до магазина "Продмаг" де незаконно збула Ч/А.П. за 50грн.
26,04,2011 підсудна Е. громадським транспортом з метою збуту перевезла частину коноплі, масою 0,759гр., до магазина "Кишеня" де незаконно збула Ч.А.П. за 150грн. Допитана у судовому засіданні Е. вину повністю визнала. Та показала, що в серпні 2010р на своему городі вона виявила 2кущі коноплі дикорослої.Про те, що це конопля вона знала, оскільки періодично вживае нарк. шляхом паління. Вона їх вирвала та поклала на горищі свого будинку сушитися. Потім подрібнила та помістила в пакет яких зберігала для власного споживання. вага зазначеної коноплі становила близько 20гр.(припущення судді). Періодично вона брала зазначену коноплю та вживала шляхом куріння.23,04,2011 їй зателефонував чоловік який представився Антоном та запропонував купити, оскільки їй потрібні були гроші, вона погодилась. Відсипала частину канабісу, що зберігала на горищі, та принесла до маг. "Продмаг", де продала Чуб А.П., за що отримала 50грн.
26,04,2011 знов зателефонував Ч.А.П. та запропонував купити коноплі. Вона відсипала частину коноплі, що зберігалась у неї на горищі.Цього разу коноплі відсипала більше, чим минулого разу(що невідповідае проведеній експертизі).Зазначений пакет вона поклала до правої кишені, а частину коноплі,що залишилась вона поклала до лівої кишені, маючи намір пізніше покурити. Ввечері того дня зустрілась з Антоном та передала йому коноплю за що отримала 150грн, купюрами 100 та 50грн. Після чого підсудна зайшла до магазину та витратила 100грн на продукти харчування з тих грошей, що їй дав Антон. Коли виходила з магазину була затримана міліціею, які вилучили у неї 50грн, та пакет з коноплею, вагою близько 10гр. Покази підсудної відповідають фактичним обставинам справи та нею не оспорюються. Дії підсудної вірно кваліфіковані за ч.1ст.309 та ч.2 ст.309, як незаконне придбання, виготовлення,зберігання та перевезення нарк. засобу без мети збуту та незаконне зберігання з метою збуту та збут нарк. особою, яка раніше(?) вчинила злочин передбачений ст.309 УК та повторно. За висновками амбулаторного обстеження про встановлення залежності від психоактивних речовин від 11,05,2011 Е. виявляе ознаки психічних та поведінкових розладів внаслідок вживання канабіноїдів. Вживання зі шкідливими наслідками.На данний час лікування від наркоманії не потребуе. При призначенні покарання суд враховуе дані про особу підсудної, обставини, що помякшують та обтяжують її покарання. Обставиною, що помякшуе покарання підсудної є її щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину. Обставин, що обтяжують покарання судом не виявлено. Суд вважае,що покарання за вчинені нею дії слід призначити у вигляді позбавлення волі. Враховуючи, що підсудна характеризуеться позитивно, ні до адміністративної, ні до кримінальної відповідальності не притягувалась, у скоеному щиро розкаялась, вину визнала повністю, суд вважае що покарання можливо призначити із застосуванням ст. 69 у вигляді позбавлення волі, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч.2 ст307УК України.
 
По теме вопроса:

Цитата
Стаття 75. Звільнення від відбування покарання з випробуванням

1. Якщо суд при призначенні покарання у виді виправних робіт, службового обмеження для військовослужбовців, обмеження волі, а також позбавлення волі на строк не більше п’яти років, враховуючи тяжкість злочину, особу винного та інші обставини справи, дійде висновку про можливість виправлення засудженого без відбування покарання, він може прийняти рішення про звільнення від відбування покарання з випробуванням.

2. У цьому разі суд ухвалює звільнити засудженого від відбування призначеного покарання, якщо він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

3. Iспитовий строк встановлюється судом тривалістю від одного року до трьох років.

А по сути, данная статья применяется судом при назначении наказания в виде лишения или ограничения свободы.

В Вашем случае необходимо учитывать целый ряд факторов, которые могут повлиять на применение данной статьи. По-этому, рекомендую обратиться к адвокату из региона Вашего проживания, для получения практической консультационной помощи по данному вопросу.

С уважением.
 
Если то что вы написали это выдержки из приговора, скажу одно - благодаря вашей супруге удачно выполнили план раскрываемости. В сложившейся ситуации очевидна недоработка вашего защитника (если он был) и низкая квалификация следователя, прокурора и судьи.
Начнем с того, что канабис - это не наркотическое средство, а наркосодержащее растение, поэтому предметом преступлений, предусмотренных ст.ст.309, 307 УК Украины быть не может. Наркотическими средствами из канабиса являются только: гашиш, анаша, марихуана, а также  масло, экстракты и настойки канабиса (смотри соответствующий приказ МОЗ Украины). Канабис выступает только предметом преступления, предусмотренного ст.310 УК Украины - незаконное выращивание конопли.
Далее - как устанавливался вес предмета преступления (в вашем случае это скорее марихуана высушенная). Нет экспертного заключения - нет и состава преступления. Более того, в настоящее время эксперты неправильно определяют вес наркотического средства, руководствуясь явно незаконными приказами МВД Украины. А это еще один "козырь" на котором можно сыграть в суде.
И последнее, удивляет как вы могли в настоящее время вообще быть осуждены по ч.1 ст.309 УК Украины. Для того чтобы избежать ответственности по этой статье можно было воспользоваться несовершенством ч.4 ст.309 УК Украины - обратиться (не надо даже полностью проходить курс лечения) за добровольным лечением от наркомании (и вывод экспертизы о том, что вы в нем не нуждаетесь не препятствие к этому) и, как следствие, в обязательном порядке освободиться от уголовной ответственности.
Вывод: немедленно воспользоваться услугами квалифицированного защитника и подавать апелляцию.
 
Извените пожалуйста, а если меня судят по ст 185 ч 3 , я ранее судим небыл, работаю , с хорошими характеристиками, и мой подельник на 10 лет меня старше и рецидив по этой статье, + явка с повинной! мне 22 года! Какой процент что мне могут дать условно!????? Заранее спосибо!!!
 
Здравствуйте. 50/50 . Более подробнос может ответить только адвокат, когда в деталях ознакмится с материалами дела.

С уважением.
 
Подскажите какое наказание за хранение 6 патронов 7.62  и двух минометных мин  вов без взрывателей при обыска  добровольно здал и не припядствовал операм . до  этого находки здавал в музей  не продавал . я женат имею дочь 11 лет от первого брака,  и сына 10 месяцев .к  какому  наказанию может приговорить суд . сейчас жду результатов экспертизы  показаний еще не давал не каких подскажите как быть в данной ситуации  буду  благодарен любому совету  ЗАРАНИЕ СПАСИБО !!!!!!
 
Если патроны и миномётные мину признают годнями для стрельбы боеприпасами - Вам грозит уголовная ответственность. Как будут квалифицирвоаны Ваши действия - я не знаю. Это разъяснят сотрудники милиции, проводящие проверку. Если будет возбуждено уголовное дело - обращайтесь к услугам адвоката.

С уважением
 
Здравствуйте.Возбуждено уголовное дело ст 286 ч 2.Как наложить арест на квартиру обвиняемого зная адрес и что кавртира приватизирована?Спасибо.
 
Цитата
Как наложить арест на квартиру обвиняемого зная адрес и что кавртира приватизирована?
Вы следователь?
 
Цитата
Гость пишет:
Здравствуйте.Возбуждено уголовное дело ст 286 ч 2.Как наложить арест на квартиру обвиняемого зная адрес и что кавртира приватизирована?Спасибо.
Глава 17. Арешт майна

Стаття 170. Підстави для арешту майна

1. Арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому цим Кодексом порядку. Відповідно до вимог цього Кодексу арешт майна може також передбачати заборону для особи, на майно якої накладено арешт, іншої особи, у володінні якої перебуває майно, розпоряджатися будь-яким чином таким майном та використовувати його.

2. Слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у частині другій статті 167 цього Кодексу. Крім того, у випадку задоволення цивільного позову суд за клопотанням прокурора, цивільного позивача може вирішити питання про накладення арешту на майно для забезпечення цивільного позову до набрання судовим рішенням законної сили, якщо таких заходів не було вжито раніше.

3. Арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, i перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову.

4. Заборона на використання майна, а також заборона розпоряджатися таким майном можуть бути застосовані лише у випадках, коли їх незастосування може призвести до зникнення, втрати або пошкодження відповідного майна або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

5. Заборона використання житлового приміщення, в якому на законних підставах проживають будь-які особи, не допускається.

Стаття 171. Клопотання про арешт майна

1. З клопотанням про арешт майна до слідчого судді, суду має право звернутися прокурор, слідчий за погодженням з прокурором, а з метою забезпечення цивільного позову - також цивільний позивач.

2. У клопотанні слідчого, прокурора про арешт майна повинно бути зазначено:

1) підстави, у зв’язку з якими потрібно здійснити арешт майна;

2) перелік і види майна, що належить арештувати;

3) документи, що підтверджують право власності на майно, що належить арештувати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими слідчий, прокурор обґрунтовує доводи клопотання.

3. У клопотанні цивільного позивача, слідчого, прокурора про арешт майна підозрюваного, обвинуваченого, іншої особи для забезпечення цивільного позову повинно бути зазначено:

1) розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням;

2) докази факту завдання шкоди і розміру цієї шкоди.

4. Вартість майна, яке належить арештувати з метою забезпечення цивільного позову, повинна бути співмірною із розміром шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

5. Клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено.

Стаття 172. Розгляд клопотання про арешт майна

1. Клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

2. Клопотання слідчого, прокурора, цивільного позивача про арешт майна, яке не було тимчасово вилучене, може розглядатися без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, якщо це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

3. Слідчий суддя, суд, встановивши, що клопотання про арешт майна подано без додержання вимог статті 171 цього Кодексу, повертає його прокурору, цивільному позивачу для усунення недоліків, про що постановляє ухвалу.

4. Під час розгляду клопотання про арешт майна слідчий суддя має право за клопотанням учасників розгляду або за власною ініціативою заслухати будь-якого свідка чи дослідити будь-які матеріали, що мають значення для вирішення питання про арешт майна.

Стаття 173. Вирішення питання про арешт майна

1. Слідчий суддя, суд відмовляють у задоволенні клопотання про арешт майна, якщо особа, що його подала, не доведе необхідність такого арешту.

2. При вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати:

1) правову підставу для арешту майна;

2) достатність доказів, що вказують на вчинення особою кримінального правопорушення;

3) розмір можливої конфіскації майна, можливий розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, та цивільного позову;

4) наслідки арешту майна для інших осіб;

5) розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

3. Відмова у задоволенні або часткове задоволення клопотання про арешт майна тягне за собою негайне повернення особі відповідно всього або частини тимчасово вилученого майна.

4. У разі задоволення клопотання слідчий суддя, суд застосовує найменш обтяжливий спосіб арешту майна. Слідчий суддя, суд зобов’язаний застосувати такий спосіб арешту майна, який не призведе до зупинення або надмірного обмеження правомірної підприємницької діяльності особи, або інших наслідків, які суттєво позначаються на інтересах інших осіб.

5. У разі задоволення клопотання слідчий суддя, суд постановляє ухвалу, в якій зазначає:

1) перелік майна, яке підлягає арешту;

2) підстави застосування арешту майна;

3) перелік тимчасово вилученого майна, яке підлягає поверненню особі;

4) заборону розпоряджатися або користуватися майном у разі її передбачення та вказівку на таке майно;

5) порядок виконання ухвали.

6. Ухвалу про арешт тимчасово вилученого майна слідчий суддя, суд постановляє не пізніше сімдесяти двох годин із дня находження до суду клопотання, інакше таке майно повертається особі, у якої його було вилучено.

7. Копія ухвали надсилається слідчому, прокурору, підозрюваному, обвинуваченому, іншим заінтересованим особам не пізніше наступного робочого дня після її постановлення.

Стаття 174. Скасування арешту майна

1. Підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

2. Клопотання про скасування арешту майна розглядає слідчий суддя, суд не пізніше трьох днів після його надходження до суду. Про час та місце розгляду повідомляється особа, яка заявила клопотання, та особа, за клопотанням якої було арештовано майно.

3. Прокурор одночасно з винесенням постанови про закриття кримінального провадження скасовує арешт майна.

4. Суд одночасно з ухваленням судового рішення, яким закінчується судовий розгляд, вирішує питання про скасування арешту майна. Суд скасовує арешт майна, зокрема, у випадку виправдання обвинуваченого, закриття кримінального провадження судом, непризначення судом покарання у виді конфіскації майна, залишення цивільного позову без розгляду або відмови в цивільному позові.

Стаття 175. Виконання ухвали про арешт майна

1. Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.
 
Цитата
Гость пишет:
Здравствуйте.Возбуждено уголовное дело ст 286 ч 2.Как наложить арест на квартиру обвиняемого зная адрес и что кавртира приватизирована?Спасибо.
Стаття 167. Підстави тимчасового вилучення майна

1. Тимчасовим вилученням майна є фактичне позбавлення підозрюваного можливості володіти, користуватися та розпоряджатися певним його майном до вирішення питання про арешт майна або його повернення.

2. Тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони:

1) підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди;

2) надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення;

3) є предметом кримінального правопорушення, пов’язаного з їх незаконним обігом;

4) набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.



Кримінальний процесуальний кодекс України
Верховна Рада України; Кодекс України, Закон, Кодекс від 13.04.2012 № 4651-VI

19.11.2012
Набрання чинності
 
Калиниченко Роман Юрьевич, я потерпевшая, мой сын попал в ДТП ,водитель был пьян,ехал по встречной полосе движения,а именно по обочине,все экспертизы доказывают 100% вину обвиняемого.На лечение не помогают. Из смягчающих обстоятельств только-преступление совершается впервые.Результат-прокурор требует 75ст.Сыну дают 2ю группу,самостоятельно не передвигается.Он единственный кормилец.Это кратко.Так что вопрос остается в силе.Спасибо.
Федорчук Оксана,спасибо за ответ
Цитата
Федорчук Оксана пишет:
3) документи, що підтверджують право власності на майно, що належить арештувати.
Вот в этом и загвоздка!Как получить документ подтверждающий прово собственности обвиняемого?Адвокат законным способом сделать не может,а суд оказывается делать запрос!
 
 
Цитата
Гость пишет:
Вот в этом и загвоздка!Как получить документ подтверждающий прово собственности обвиняемого?Адвокат законным способом сделать не может,а суд оказывается делать запрос!
Стаття 309. Ухвали слідчого судді, які підлягають оскарженню під час досудового розслідування

1. Під час досудового розслідування можуть бути оскаржені в апеляційному порядку ухвали слідчого судді про:
9) арешт майна або відмову у ньому;
Стаття 310. Порядок оскарження ухвал слідчого судді

1. Оскарження ухвал слідчого судді здійснюється в апеляційному порядку.


Звертайтесь до слідчого судді або до суду (в залежності від стадії процесу) з клопотанням про накладення арешту (як цивільний позивач). В разі відмови - оскаржуйте рішення в апеляції. Можливо, апеляційний суд дійде висновку про те, що арешт на майно відповідача необхідно накласти. Ви писали, що квартира приватизована. В разі, якщо у Вас немає взагалі ніяких доказів належності квартири обвинуваченому, адвокат має право зробити запит до органів, які прийняли рішення про приватизацію квартири (витребувати рішення), до ОСББ (довідку про склад сімї), в якій вказаний власник. На підставі цих документів Суд не прийме рішення про арешт, але Ви надасте Суду ці докази для здійснення в подальшому запиту для отримання Витягу з Реєстру прав власності на нерухоме майно. Зверніть увагу на те, що вартість арештованого майна повинна бути співрозмірною із сумою завдано шкоди. Витяг з Реєстру прав містить:вартість об’єкта, права щодо якого підлягають державній реєстрації, що визначається за станом на дату проведення технічної інвентаризації такого об’єкта.
 
Згідно ЛИСТА ВИЩОГО СПЕЦІАЛІЗОВАНОГО СУДУ УКРАЇНИ З РОЗГЛЯДУ ЦИВІЛЬНИХ І КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ 21.11.2012 № 10-1717/0/4-12
Головам апеляційних судів областей,
міст Києва та Севастополя,
Апеляційного суду
Автономної Республіки Крим

Про деякі питання порядку здійснення судового провадження з перегляду судових рішень у суді апеляційної інстанції відповідно до Кримінального процесуального кодексу України

Ви не маєте права оскаржити відмову в накладенні арешту  постановлену під час судового провадження в суді першої інстанції. Лише постановлену слідчим суддеюпід час досудового розслідування.
 
почему два эпизода сбыта метамфетамина квалифицируют по ч.1 ,ч.2 ст.307, а иногда по ч.2 ст. 307 УК Украины. Как доказать что повторность отсутствует , а сбыт охвачен единым умыслом , и есть только ч.1 ст.307 УК?
Страницы: 1 2 След.